Witaj Nieznajomy. Zapraszam do rejestracji na Forum Bractwa Srebrnych Mieczy.

Zaloguj się | Zarejestruj się

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Obecny czas: Pią Wrz 10, 2010 7:44 pm

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Ostatnio obejrzane
PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 8:59 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 24, 2009 3:03 pm
Wyniki: 1
Pochwały: 1
Kasa: 1,033.00

Bank: 21,248.77

Medale: 1
Medal I Stopnia (1)
Wyniki: 1

Level: 10
HP: 4 / 230
4 / 230
MP: 110 / 110
110 / 110
EXP: 124 / 142
124 / 142

0

Byłem na Parnassusie i generalnie zgadzam się z Dav, film taki trochę bajkowaty, ale generalnie niezły, fabuła niezła, gra aktorska dobra. Spodziewałem się czegoś bardziej spektakularnego i jednocześnie mocniej zakręconego i mrocznego, ale pod tym względem niestety się zawiodłem, aczkolwiek spektakularne sceny były naprawdę niezłe. Generalnie film całkiem dobry, przyjemnie się go oglądało, człowiek się nie nudził, ale brakowało mu tego "czegoś" co by wyniosło go o poziom wyżej nad "niezły, przyzwoicie zrobiony film".

<Takeshi Kovacs>

Offline Profil  

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 8:43 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Cze 28, 2009 10:26 pm
Wyniki: 10
Kasa: 2,346.80

Bank: 15.41
Wyniki: 10

Level: 7
HP: 1 / 130
1 / 130
MP: 62 / 62
62 / 62
EXP: 76 / 81
76 / 81

0

A ja zarzuce kolejnym tytułem, "Vicky Christina Barcelona" Woody'ego Allena.Genialny.
Dwie dziewczyn-Vicky i Christina będące swoim przeciwieństwem-jedna romantyczka,wierząca w nieśmiertelną miłość, druga-lekkoduch,lubiący się zabawić dają się namówić na miłosną przygodę z artystą imieniem Juan, pełna zawrotów akcja podsycana barwną osobą byłej żony Juana Marii Eleny(w tej roli Penelope Cruz). Film obrazujący miłość w wielu barwach, będący przy tym źródłem nieprzeciętnego humoru, piękna sceneria Barcelony w tle i ciesząca ucho muzyka,nie wspominajac juz o dobrej obsadzie aktorskiej. Polecam każdemu ;)

"If God has forsaken me,
Then I shall forsake God, too."

Offline Profil  

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 12:26 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Sie 24, 2009 11:14 pm
Kasa: 1,318.90

Level: 2
HP: 0 / 30
0 / 30
MP: 14 / 14
14 / 14
EXP: 15 / 18
15 / 18

0

Wczoraj obejrzałam film o mocnym tytule "Give'em Hell, Malone", zafascynowana głosem narratora (fragmenty na Youtube), który okazuje się być zarazem głównym bohaterem filmu. Malone kreowany jest na twardego faceta, który pobity, posiniaczony, podźgany i postrzelony, oblany benzyną, naftą czy innym świństwem, z garbem w postaci matki-dziwaczki i kobiety o nieokreślonej roli w całym owym przedstawieniu stawia czoło złemu światu, strzelając już od pierwszych minut filmu z olbrzymią finezją i gracją, objaśniając jednocześnie zawiłości ludzkiej anatomii w zderzeniu z kulką wystrzeloną z rewelweru. Stara się on rozwiązać zagadkę zawartości teczki, w której ukryto... hmm nic, co by coś znaczyło dla odbiorcy filmu, ale na tyle coś ważnego, by Malone, o głosie zachrypniętym niczym z filmu "Sokół maltański", zgotował IM piekło.

Hasło owo - give'em hell, Malone, niezwykle nośne wypowiada zresztą matka głownego bohatera, chyba najbarwniejsza postać, mimo że pojawia się zupełnie epizodycznie. Film oparty jest na komiksie, co w sumie mnie nie zdziwiło, bo na fali popularności komiksowych ekranizacji można zarobić sporo. Zapowiedziano również kolejną część filmu, ale akurat w tym przypadku mogą sobie darować, zważywszy na kiczowatość obejrzanego przeze mnie dzieła.
Miałam cały czas wrażenie, że twórcy silą się na dorównanie do genialnego "Sin city", ale zarówno fabuła, aktorstwo, jak i sposób zrobienia filmu pozostawił we mnie pewien niesmak i nawet ochrypły głos narratora nie zdołał w ostateczności zrównoważyć mojego rozczarowania. Nie jest to bowiem udany film a la komiksowy, a nie dało się go też odczytać jako pastisz właśnie takich marwelowskich filmików.

Offline Profil  

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 12:18 am 

Dołączenie: Nie Sie 09, 2009 8:38 pm
Wyniki: 3
Kasa: 204.60

Bank: 6,910.51
Wyniki: 3

Level: 6
HP: 1 / 104
1 / 104
MP: 49 / 49
49 / 49
EXP: 52 / 65
52 / 65

0

Chyba powinnismy sie zarejestrowac na filmwebie albo jakims innym tego typu portalu...

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość